maandag 16 augustus 2010

Nog twee weekjes

En dan kan het eindelijk beginnen. Na een voorbereiding van ruim 8 maanden gaan we op zondag 30 augustus van start voor onze Tour for Life.

Ik zal blij zijn als we eindelijk op de fiets zitten. De voorbereiding begon ergens in december en dat is dus al weer enige tijd geleden. De winter was koud en lang, en daarom moesten veel training indoor worden afgewerkt.

Met het oplopen van de kilometers en het dalen van het aantal mee te slepen kilo's steeg de vorm. Een vakantie in Toscane met een tegenvallend resultaat maar mooie gemiddelden in de Granfondo della Vernaccia moesten het laatste zetje geven voor goede prestaties in de twee cyclo's die als hoofddoel op het programma stonden.

Bij de Trois Ballons kroop ik door het oog van de naald met een klapband in de afdaling zonder valpartij. Toch overheerste daar vooral de teleurstelling over de tijd. In de drie weken erna lukte het me wel om vorm te kweken en de Marmotte was het hoogtepunt van het seizoen tot nu toe.

Daarna werd het kwakkelen wat fietsen betreft. In de voorbereiding voor de Tour for Life haalden we net voor de deadline van 1 augustus het benodigde startgeld binnen, en dat was een pak van ieder hart. Nu zijn we met de laatste voorbereidingen bezig zodat we volgende week onbezorgd op de fiets kunnen stappen om de monstertocht te gaan volbrengen. Het wordt een avontuur, en daar verheug ik me er zeer op. Hopelijk werken het weer en de overige elementen waar we geen invloed op hebben mee, zodat we straks zonder kleerscheuren de Cauberg bereiken.

Hou tijdens onze tocht deze site en de site van Tour for Life in de gaten. Er komt allerlei mediageweld, en je kunt ons dagelijks live volgen via GPS en Google Earth. En nu allemaal duimen voor goed weer!

Geen opmerkingen: