dinsdag 29 september 2009

De Gouden Aambei

Aangezien het seizoen voorbij is, en we a.s. zaterdag een afsluitende vergadering hebben, lijkt te tijd rijp om de Gouden Aambei weer eens onder het stof vandaan te halen en te kijken of er dit jaar iemand in aanmerking komt. Een lastige vraag, want er zijn geen richtlijnen, regels of wat dan ook om te bepalen wie 'm krijgt. Slechts de mening van de tweekoppige commissie, bestaande uit mijzelf en de penningmeester, is bepalend.

Brandende vraag is dus: wordt -ie uitgereikt, en zo ja, aan wie?

Aan Cor misschien?



Weerde zich kranig in zijn eerste echte fietsseizoen. Die "haar"band vergeven we 'm. Groot liefhebber van DBA-sign. Knokker. Seizoen duurde wel wat te lang voor 'm. Zijn eerste echte berg was meteen de hoogste doorgaande asfaltweg van Europa. Aanwinst.

Of wordt het Dirk?


Heeft de duurste fiets van ons allemaal als je de kilometer prijs bekijkt. Fietste zich in vorm in Barcelonette. Deed vervolgens niks met die vorm. Trok veel aandacht met wieleroutfit van de Mac. Ging kapot tijdens Klimmen - Banneux - Klimmen.

Of wordt het eindelijk eens Ruud?



Al jarenlang de lat waarlangs ieder DBA-er gelegd wordt. Decimeterman. Voor sommigen gewoon te snel. Reed een prachtige Marmotte. Bekend van de uitdrukking "een Vermeulentje doen" (zie foto Maarten bij Peter Winnen Classic).

Ook Sjoerd komt natuurlijk in aanmerking.


Snelste DBA-er dit jaar. Ook meeste kilometers. Reed briljante Trois Ballons. Naait clubleden door ze zadels en auto's te (willen) verkopen. Best onderhouden fiets. Niet zo'n liefhebber van rood (the ultimate color of gayness in 2009 and beyond). Materiaalfetisjist.

Van een heel ander kaliber is Rini.



Viel flink af dit jaar. Maar niet genoeg. Heeft voorkeur voor ritje van 2 uur. En een of ander kleur groen. Verzamelt strootjes. Tenminste, daseize. Ging in Italië alleen de berg van Pantani op. Houdt fiets absoluut vetvrij. Met keukendoekjes. Jaagt Sjoerd stuipen op het lijf door dat gewoon te vertellen. Draait topjaar qua kilometers. Onderhandelt soms langer over de starttijd dan dat hij werkelijk fietst.

Nog een kandidaat is Gijs.



Kan briljant mooi afzien. Reed de meeste Marmotte's van ons allemaal. Helaas geen toptijden. Blokkeert bij helling boven 8%. Sublieme live verslaggever en cameraman. Fietste helemaal naar Italië. Heeft veruit de meeste vakantiedagen van allemaal gescoord dit jaar. Ligt altijd te kloten met zijn zadel.

Ondanks dat hij in de GA-commissie zit, is hij gewoon genomineerd: Maarten.



Rijdt al jaren met MTB-helm. Heeft last van holle rug. Verzorgt al jarenlang op onnavolgbare wijze de financiën. Verkiest het bos boven de weg. Verbaasde vriend en vijand door retesterk te rijden bij Klimmen - Banneux - Klimmen. Deed dat in Barcelonette nog eens dunnetjes over. Rijdt te behoudend. Heeft wel de grootste bek van ons allemaal (en dat is echt een prestatie!)

Wie het zeker niet wordt is Carlo
 
Reed Marmotte niet uit. Voormalig winnaar van de Gouden Aambei. Vertrok uit Brabant. Twittert er lustig op los. Reed de Marmotte niet uit. Reed een goede Trois Ballons tot de laatste klim. Ging kapot op de Planche. Reed de Marmotte niet uit. Was niet in Barcelonette. Reed de Marmotte niet uit.

En aangezien ik geen enkele last heb van valse bescheidenheid sta ik uiteraard ook op de lijst met genomineerden.



Op één na grootste bek van DBA. Stelt al jaren geheel belangeloos clubhuis en clubvoiture ter beschikking. Laat geen gelegenheid voorbij gaan dit te vermelden (ook deze dus niet).Weigert brandstof te betalen. Zet des ochtends heerlijke koffie. Is altijd te laat. Bemoeit zich overal mee. Beschikt over ongekend arsenaal aan motiverende opmerkingen. Reed ooit wel de Marmotte uit

Kortom, er is geen pijl op te trekken wie het wordt. Wat wel voor de hand ligt is dat het gezellig wordt zaterdag. En dat de uitslag door iedereen aangevochten zal worden. En dat dat volledig terecht zal zijn.

Mocht ik nog karaktereigenschappen, (on)hebbelijkheden of bijzondere prestaties van de genomineerden vergeten zijn, dan lees ik dat graag in de commentaar box hieronder,


2 opmerkingen:

Carlo de Nis zei

wie is de grootste bek dan? Je vergeet bijna bij mij te melden dat ik de Marmotte niet uit reed. Ik hoop dat je bokaal weer in je bezit hebt, want ik heb 'm in de verhuizing niet gezien noch gemist.

Eric zei

Grootste bek is voor Maarten (zie tekst aldaar). Had ik al gezegd dat jij de Marmotte niet had uitgereden?

DBA trofee ligt bij mij in de garage, geen idee hoe die daar gekomen is...