donderdag 17 september 2009

Brabants Wielercafé

Gisteren was het weer zover: het halfjaarlijkse Brabants Wielercafé in café het Putje in Oss. En wederom was het meer de dan moeite waard. De gasten?


  • Daphny van den Brand. Een beeldschone, zeer gedreven cross-dame, met als doel nog 1x wereldkampioen te worden. Ook voor al uw mtb clynics!
  • Rein "as je fel wor dan lette nie mer op de techniek" Groenendaal. Mooie verhalen over de bittere strijd met generatiegenoot Stamsnijder (wat minder geliefd binnen de familie Groenendaal) en de eerste tochtjes met zoon Richard, die 'm later voorbij zou streven
  • En die zoon Richard was ook aanwezig. Oud wereldkampioen cross die heftige verhalen had over zijn verhouding met Belgen, zowel renners als toeschouwers. Niet altijd even makkelijk geweest, maar met zo'n erelijst: who cares!
  • Hoofdgast, en meer dan terecht, was Rini Wagtmans. Een man met een geschiedenis, voldoende om een biografie over te schrijven (te lenen bij Rini dan wel Cor). Een man ook met mooie verhalen. Over de 8 van Chaam die hij won, voor Jan Jansen die net de tour had gewonnen, en waarom Wagtmans persé daar wilde winnen. Over zijn machtige daalkwaliteiten. Over de meest vreemde touretappe ooit, waar hij de mede-auteur van was: Orcières-Merlette naar Marseille in 1971 toen bij de start Merckx een verrassingsaanval plaatste op Ocana, die vervolgens meer dan 200 kilometer in de achtervolging reed. Het ging zo hard, dat de finishboog in Marseille nog niet opgesteld stond, er waren zelfs geen toeschouwers.
Kortom, wederom een avond wielerhistorie, en lachen, heel veel lachen. 

Ohja, jullie moeten allemaal de groeten van Frank hebben.....

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Is dat niet die ene van onze penningmeester ?

...

Eric zei

Krek.