vrijdag 21 januari 2011

Donker en koud

Daarmee kun je over het algemeen de Januari maand wel typeren. Donker en koud was het ook gisterenavond en vanochtend vroeg, tijdens een wel heel vroeg woon-werk ritje.

Omdat de beide zonen zaterdag belangrijke wedstrijden spelen (de oudste 's ochtends uit naar Vitas, terwijl de jongste 's middags zaalvoetbalkampioen van Oss e.o. kan worden) en er ook nog wat huishoudelijke dingen gedaan moeten worden kwam de geplande zaterdagtraining behoorlijk in de verdrukking. De redelijk weersvooruitzichten deden mij besluiten om het er op te wagen: volledig in het donker 's avonds naar huis, en volldig in het donker 's morgens weer terug. In totaal maar liefst 140 kilometers.

En zware kilometers waren het. Doordat de route naar huis nauwelijks verlicht is en ik door de beperkte gebruiksduur van de accu ( 3 uur in de laagste verlichting-stand) is het geconcentreerd rijden. En dat kost de nodige energie. Daar kwam bij dat de temperatuur gisteren zakte als een oude onderbroek, met als gevolg koude voeten en erg koude handen. Ook energievreters. Vanochtend terug was het niet veel beter. Een slechte nachtrust, héél vroeg opstaan, en nog redelijk vermoeide benen maakten er niet echt een plezierritje van. De handen en voeten waren deze keer gelukkig beter beschermd.

Al met al geen doorslaand succes. Een stukje in het donker is geen probleem, maar ruim 2,5 uur is toch wat anders. En de temperatuur moet toch ook echt een paar graden omhoog. Maarja, wel weer 140 km bijgeschreven...

Geen opmerkingen: