zondag 18 april 2010

Ruud Vermeulen Classic 2010

Het was even wachten op de pauze in de RVC 2010, want de Brabanders uit Geertruidenberg bleken minder gastvrij (lees: alle horeca gesloten) dan verwacht werd door het Brabantse deel van onze ploeg, vertegenwoordig door Dirk, Ruud en Rini. Uiteindelijk bracht Gelderland weer eens redding.

En het oordeel over deze redding was unaniem: briljant lekker appelgebak (vers gebakken die ochtend aldus de serveerster) met slagroom, met dito koffie. Het uitzicht op de Maas, en een temperatuur van boven de 20 graden Celsius maakten het plaatje compleet: wij gaan nog een keer terug naar het Wellse Veerhuis.

Bij deze stop hadden we er al 100 kilometer op zitten. Ruud had een prima route door Den Bosch richting Waalwijk uitgezet. Alleen het geklos over het brakke wegdek in Drunen was niet zo'n succes, maar daar is voor een eventuele volgende keer al een oplossing voor gevonden. Het Halve Zolen pad met z'n gladde asfaltlaag was een verademing, en voor we het wisten stonden we, na een omleiding langs Ruud's kantoor, weer in Geertruidenberg. Maar nada koffie daar, dus maar snel de Bergsche Maas overgestoken om langs dorpjes als Meeuwen en Drongelen weer terug te keren richting Oss. Een heerlijke tocht, met heerlijk weer.

De cijfers: 137 km in ruim 4,5 uur, dus ruim 30 gemiddeld.

Geen opmerkingen: