maandag 7 februari 2011

Woei

Na door de week alleen op de tacx te hebben gezeten was het weer hoog tijd voor echte fietskilometers. De Giant stond zaterdag dan ook te trappelen om uitgelaten te worden. De omstandigheden waren echter niet geweldig.
Geen regen, geen kou, maar een enorme woei maakten het fietsen zaterdag niet echt eenvoudig. Nu had ik het ons (Cor, Ruud et moi) ook niet echt makkelijk gemaakt door een route uit te zoeken langs het water, en dus flinke stukken over de dijk. De route was prachtig, maar we hadden het soms zo druk om de fiets op de weg te houden dat het bewonderen van de omgeving er bij in schoot.

Onder de A2 door bij Vianen bogen we weer richting het zuiden en hoopten we dat het wat beter zou worden met de wind. Niets bleek minder waar. Nu pas kregen we 'm echt op de kop, en de snelheid viel echt ver terug. Pas bij Gorinchem draaiden we wind af, en kon het cruisen beginnen. Dat schroefde de gemiddelde snelheid nog een beetje op, maar met 24 km/u thuiskomen, dat stond niet in de planning. Desondanks, een heerlijke training. Wel wat zwaarder dan gepland, maar de bijna 6 uur en bijna 140km betalen zich met rente terug in juin, let maar op.

Na het tochtje van zaterdag stond er zondag een herstelritje gepland, door middel van het ophalen van de pijltjes en lintjes van de MTB Fibberwaarietocht van Ons Verzet uit Schaijk, een jaarlijks terugkerend ritureel. Ook hier werd het weer langer en zwaarder dan gepland. In eerste plaats voor Maarten, die zich nog stevig natollend van de drank om een uur of half 10 bij mij meldde. Maar ook ik moest dieper in de reserves dan gepland. De tocht was namelijk uitgebreid met twee extra afstanden (55 en 70 km) waardoor ook ons ophaalrondje niet meer hetzelfde was. Waren in het verleden met 20 kilometer en anderhalf uurtje klaar, dit jaar stond ineens het dubbele op het programma. Uiteindelijk kwamen we thuis met bijna drie uur en 55 km op de teller.....

De biertjes des middags bij de DBA borrel smaakter er des te beter door, maar het was me het fietsweekend wel. Nu eerst maar eens even bijkomen....






Geen opmerkingen: